11 Haziran 2016 Cumartesi

Cevizli Ayva Marmelatlı Kurabiye




MALZEMELER:


2 su bardağı un
150 gram oda sıcaklığında  tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 kase ayva  marmelat
1 çay bardağı  çekilmiş ceviz

YAPILIŞI:


Kurabiye hamuru için, marmelat ve ceviz hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır,
İyice yoğrulur.
Hamurun üzeri kapatılarak,  buzdolabında yaklaşık 30 dakika  bekletilir.
Ayrı bir kapta marmelatla ceviz karıştırılır .
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır elde yuvarlanır ve ortası çukur şekli verilir, 
içine tatlı kaşığı ile marmelat konur.
Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serilir,  kurabiye hamurları aralıklı olarak yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede  yaklaşık 25-30 dakika da kontrol edilerek pişirilir. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder