MALZEMELER:
2 su bardağı un
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 kase ayva marmelat
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
YAPILIŞI:
Kurabiye hamuru için, marmelat ve ceviz hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır,
İyice yoğrulur.
Hamurun üzeri kapatılarak, buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletilir.
Ayrı bir kapta marmelatla ceviz karıştırılır .
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır elde yuvarlanır ve ortası çukur şekli verilir,
içine tatlı kaşığı ile marmelat konur.
Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, kurabiye hamurları aralıklı olarak yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 25-30 dakika da kontrol edilerek pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder