12 Haziran 2016 Pazar

Ezme Patates Salatası


MALZEMELER:


2 adet haşlanmış patates
1 orta boy havuç (rendelenecek)
5-6 dal dereotu

6-7 adet kornişon turşu (küçük küçük doğranmış)


SOSU:


1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı



YAPILIŞI:


Patatesleri bir kaba alın,  çatalla ezin veya rendeleyin.

Rendelenmiş havuçları ve kornişon turşuyu ilave edin.
Yarım çay bardağın içine limonu sıkın ve baharatların ilave edelim.

Sosumuzu karıştırıp,  patateslerin üzerine dökün tekrar iyice karıştırın.

Üzerini dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Servis tabağına alıp,servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder