MALZEMELER:
3 adet kabak
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan rendelenmiş
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
5-6 dal taze nane (veya 1 tatlı kaşığı kuru nane de olabilir)
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı ufalanmış peynir
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Tuz yeteri kadar
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan rendelenmiş
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
5-6 dal taze nane (veya 1 tatlı kaşığı kuru nane de olabilir)
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı ufalanmış peynir
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Tuz yeteri kadar
Karabiber
YAPILIŞI:
Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırın ısınırken, kabakların kabuklarını soyup, rendeleyin ve tüm yeşillileri yıkayıp ince ince doğrayın,
Hamuru hazırlayacağımız bir kaba kabak, yeşillikler yumurta un, tuz, peynir, baharatlar, sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın kıvamı çok cıvık olduysa az daha mısır unu ekleyebilirsiniz
Fırın Tepsinizi bol yağla yağlayın veya yağlı kağıt serin (kağıt kullanacaksanız kağıdı da yağlayın) hazırladığınız hamuru tepsiye dökün ve yayın
Fırına koyup, üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Fırın Tepsinizi bol yağla yağlayın veya yağlı kağıt serin (kağıt kullanacaksanız kağıdı da yağlayın) hazırladığınız hamuru tepsiye dökün ve yayın
Fırına koyup, üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder