5 Şubat 2018 Pazartesi

Yoğurtlu Pancar Salatası






MALZEMELER:

1/2 kilo pancar
4 yemek kaşağı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak

1 çay kaşığının ucu ile hardal
Tuz

ÜZERİ İÇİN:

Yoğurt mayonez karışımı
Siyah zeytin

YAPILIŞI:

Parcarları haşlayıp, rendeleyelim.
Zeytinyağını tavada ısıtıp pancarları ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
Tavayı ocaktan alıp, soğutun.
Sarımsakların kabuğunu soyup kıyın pancara ekleyin.
Süzme yoğurt, tuz ve hardalı ilave edip, karıştırın.
Servis tabağına alın, üzerini yoğurtlu mayonez karışımından süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder