6 Şubat 2018 Salı

Turunç Reçeli













MALZEMELER:

15 adet orta boy turunç
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 adet nohut kadar limon tuzu veya 1/2 limon suyu


YAPILIŞI:

Önce turunçları yıkayıp, rendenin ince tarafından kabukların turuncu kısmını hafifçe rendeleyin.
Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6-8 parçaya bölün.
Kabukların iç kısmının beyaz kabarık kısımlarını hafifçe alın.


Yorgan iğnesi ve temiz bir ip yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin ve iplerin ucunu sıkıca bağlayın.
Tencerenin yarısına kadar su koyup, kaynatın. Dizmiş olduğumuz turunç dizelerini tencereye atıp, 7-8 dakika kaynatalım. Turunçları hiç bekletmeden soğuk suya atalım. Yapmış olduğumuz bu işlemi üç kere yapalım. Daha sonra üzerini örtecek kadar soğuk su doldurup, 1-2 gün suyu değiştirerek acısı gidene kadar bekletelim. Tatlanan turunç dizilerimizi akşamdan şekere koyup, ertesi gün üzerine suyumuzu ilave ederek nazikçe karıştırarak pişirelim. Reçelimiz kaynayınca üzerine 1/2 limon suyu ve nohut tanesi kadar limon tuzu koyarak bir müddet kadar daha kaynatıp, altını kapatalım.


Reçelimiz ılınınca iplerinden sıyırıp, cam kavanozlara koyarak saklayalım.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder