MALZEMELER:
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın beyazı kurabiyelerin üzeri için ayrılacak)
125 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke veya 1/2 limon suyu
3,5-4 su bardağı un
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı konulur. Üzerine un hariç diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Daha sonra unu azar azar dökerek yoğurmaya başlanır. Unun miktarı bardağın büyüklüğüne göre değiştiği için tam un ölçüsü verilemiyor.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edince, elle yuvarlayıp, şekil verilerek istenilen boyutta kesilir. Kesilen çubuklar önce çırpılmış yumurta akına sonra da susama batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm. aralıklarla dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder