11 Haziran 2016 Cumartesi

El Açması Otlu Gül Börek




MALZEMELER:


4,5 Su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke (elma, üzüm sirkesi fark etmez)
2 çay kaşığı tuz
ılık su

ARASINA SÜRMEK İÇİN: 


1 kase zeytinyağı


İÇ MALZEMESİ:


1/2 kilo karışık ot
250 gram lor peyniri
Tuz
Karabiber


ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:


1 yemek kaşığı yoğurt 
2 yemek kaşığı zeytinyağla karıştırılacak

YAPILIŞI:


Unu yoğuracağımız kabın içerisine eleyelim. 
Yoğurdu, yağı, tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru bezelere ayırıp tepsiye dizelim. 
Üzerine streç  geçirip 30 dakika  dinlendirelim. 
Bezeleri  tek tek ince açalım ve açtığımız yufkayı ortadan ikiye keselim. 
Hamuru zeytinyağı ile yağlayalım.
Kestiğimiz yere otlu harçtan koyup saralım.
Gül şeklinde kıvırıp yağlanmış tepsiye sıralayalım.
Üzerine zeytinyağlı yoğurt  sürüp 180 derecede  kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder