MALZEMELER:
4,5 Su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke (elma, üzüm sirkesi fark etmez)
2 çay kaşığı tuz
ılık su
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
1 kase zeytinyağı
İÇ MALZEMESİ:
1/2 kilo karışık ot
250 gram lor peyniri
Tuz
Karabiber
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağla karıştırılacak
YAPILIŞI:
Unu yoğuracağımız kabın içerisine eleyelim.
Yoğurdu, yağı, tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru bezelere ayırıp tepsiye dizelim.
Üzerine streç geçirip 30 dakika dinlendirelim.
Bezeleri tek tek ince açalım ve açtığımız yufkayı ortadan ikiye keselim.
Hamuru zeytinyağı ile yağlayalım.
Kestiğimiz yere otlu harçtan koyup saralım.
Gül şeklinde kıvırıp yağlanmış tepsiye sıralayalım.
Üzerine zeytinyağlı yoğurt sürüp 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder