11 Haziran 2016 Cumartesi

Kayısılı Portakallı Kek






MALZEMELER:



4 Adet yumurta
1,5 Su bardağı şeker
2 Çay bardağı portakal suyu
2 Çay bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı tepeleme un
2 Paket kabartma tozu
10-12 Adet kuru kayısı
2 Adet portakal (kabuğu rendelenecek ve suyu sıkılacak)

ÜZERİNE:


1/2 su bardağı damla çikolata


YAPILIŞI:


Öncelikle kayısıları küçük küçük doğrayalım.1-2 yemek kaşığı un ile karıştıralım.
Şayet kayısılar sert ise sıcak suda bekletmeniz gerekir.Ben genellikle gün kurusu kayısı kullanıyorum.
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyarak 10 dakika kadar çırpalım.
Daha sonra içerisine portakal suyunu ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Unu kabartma tozu ile eleyelim ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte ilave edelim.
Kuru kayısıyı ilave edince mikserin ayarını düşürerek  karıştıralım.
Yağlayıp unladığımız kek kalıbına hamuru boşaltalım.Üzerine damla çikolatayı serpelim.
Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 50 dakika kadar pişirelim.
Pişirme süresi fırına  göre değişebilir.Kontrol edelim.İlk 20 dakika boyunca fırını kesinlikle açmayalım.
Kekimiz soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis yapabiliriz.
Afiyet  olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder