11 Haziran 2016 Cumartesi

Ege Usulü Zeytinyağlı Taze Börülce Yemeği


MALZEMELER:

1/2 kilo taze börülce 
1 adet orta boy soğan
2 adet taze yeşil biber
3 adet iri domates
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı sıcak su (gerekirse kullanılacak)
2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Börülceleri temizleyip, ikiye bölün ve süzgeçte yıkayın.
Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayalım ve bir kenarda bekletelim.
Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyalım. 
Yemeklik doğradığımız soğanı tencereye ilave edip hafifçe kavuralım.
Sırasıyla doğranmış biberi, börülceleri, son olarak da domatesi atın.
Kısık ateşte hiç suyu kalmayıncaya kadar pişirin.
Yemeğin tuzunu piştikten sonra atıp, biraz daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
Suyunu çektiği halde yemeğimiz pişmemişse, 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edin. 
Yemeğimizi  ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder