10 Haziran 2016 Cuma

Haşhaşlı Çiçek Çöreği





MALZEMELER:


2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 /2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (akı hamura,  sarısı üzeri için ayrılacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya 
6 su bardağı un 

İÇ HARCI İÇİN:


1 su bardağı dövülmüş haşhaş
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker (toz şekeri iç harcı sürdükten sonra serpiyoruz)

ÜZERİNE:


Susam


YAPILIŞI:


Unu hamur yoğuracağımız kaba alıp, ortasını açalım.
Ortasına şekeri ve mayayı koyup üzerine bir bardak ılık süt döküp mayayı eritelim.
Daha sonra diğer malzemeleri ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 
Yarım saat kadar mayalanması için bekletiyoruz. 
Bu arada iç harcımız için,haşhaşla sıvı yağı karıştırıyoruz.
Sonra hamurumuzu 6 eşit bezeye ayırıyoruz.
Tepsimizi yağlıyoruz. Bezelerden bir tanesini alıp,  merdaneyle açıyoruz.
Tepsimize  yerleştiriyoruz. Üzerine iç harcımızı sürüyoruz.
Sonra diğer bezelerimizde de aynı işlemi uyguluyoruz.
Bezelerimizi üst üste koyarak 6 kat elde ediyoruz. En üst katına bir şey sürmüyoruz.
Hamurumuzun tam ortasına bir su bardağı koyarak 16 eşit parçaya kesiyoruz. 
Sonra parçalardan iki tanesini aynı anda tutarak birbirlerine ters olacak şekilde iki kere büküyoruz.Büktüğümüz parçaların uçlarını birleştiriyoruz.
Bütün parçaları bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder