MALZEMELER:
1,8OO gram granyöz balığı
2 adet soğan
2 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
karabiber
zeytinyağı
Tuz
SOSU:
1 cay bardağı zeytinyağı
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Önce granyöz balığı yıkanır ve ortasındaki iskeleti düzgün şekilde çıkartılır(ben balıkçıya yaptırdım).
Daha sonra balığı zeytinyağı,tuz ve karabiber karıştırarak hazırladığımız sosla yağlayalım.
Bir fırın tepsisine balığımızı , halka doğradığınız patates ve soğan koyarak 250 derecede pişirelim.
İlk yarım saat fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapattım.
Daha sonra tepsinin üzerini açarak kızarıncaya kadar pişirmeye devam ettim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder