7 Haziran 2016 Salı

Şekerli Susamlı Simit



MALZEMELER:


250 gram tereyağ veya margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm)
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı içine,beyazı üzerine)
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba tereyağ, sıvı yağ,  pudra şekeri, yoğurt, sirke ve tuzu ilave ederek iyice karıştıralım.
Daha sonra kabartma tozu ile elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek hamur oluşturalım.
Ceviz büyüklüğünde parça koparıp simit şeklini verelim.
Simiti önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
180 derecede fırında 35 dakika  üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Pişme süresi fırına göre değişebilir.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder