MALZEMELER:
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 avuç kırılmış fındık
ŞERBETİ:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
Yağları bir tencere içerisine alıp kısık ateşin üzerine koyuyoruz.
Tereyağ eriyince üzerine unu koyup devamlı karıştırarak kavurmaya başlıyoruz.
Kırık fındıkları üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Bir süre sonra unun rengi koyulaşıp kokusu çıkınca daha önce hazırlamış olduğumuz şerbeti üzerine döküp, sürekli karıştırıyoruz. Şerbetin suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Pişen ve suyu çekilen fındıklı un helvasını istediğimiz şekilde biçim veriyoruz.
Servis tabağına alıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder