7 Haziran 2016 Salı

Fındıklı Un Helvası


MALZEMELER:


125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 avuç kırılmış fındık


ŞERBETİ:


2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su




YAPILIŞI:


Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
Yağları bir tencere içerisine alıp kısık ateşin üzerine koyuyoruz. 
Tereyağ eriyince üzerine unu koyup devamlı karıştırarak kavurmaya başlıyoruz.
Kırık fındıkları üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Bir süre sonra unun rengi koyulaşıp kokusu çıkınca daha önce hazırlamış olduğumuz şerbeti  üzerine döküp,  sürekli karıştırıyoruz.  Şerbetin suyu çekene  kadar pişiriyoruz.
Pişen ve suyu çekilen fındıklı un helvasını istediğimiz şekilde biçim veriyoruz. 
Servis tabağına alıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder