8 Haziran 2016 Çarşamba

Limonlu Kek



MALZEMELER:


4 adet yumurta
3 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
2 su bardağı şeker
1 adet limon (kabuğu rendelenecek ve suyu sıkılacak )
2 çay bardağı limon su karışımı (l adet limonun suyu sıkılacak üzerine su ilave edilecek)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu

ÜZERİNE: 


1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI:


Öncelikle oda ısısındaki yumurtayla şekeri köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpıyoruz.
Daha sonra, limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir ve suyu sıkılır.
Yumurtanın üzerine limon suyu, limon kabuğu rendesi ve sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
Un ve kabartma tozu elenerek hamura ilave edilir.

Un koyduktan sonra fazla mikserle çırpmayalım. 

Üzerine cevizi serpelim.
Kek hamuru yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülerek, 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Pişirme süresi fırından fırına göre değişebilir.Onun için ilk 20 dakika fırını açmıyoruz.

Daha sonra kürdanla kontrol edebiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder