8 Haziran 2016 Çarşamba

Kakaolu Islak Kurabiye




MALZEMELER:


3 su bardağı un
1 adet yumurta

125 gram tereyağ (yumuşak)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao


ŞERBETİ:


2 çay bardağı su

2 çay bardağı şeker

1-2 damla limon suyu


YAPILIŞI:


Önce şerbeti kaynatalım (5-6 dakika)
.

Yumurta ile şekeri çırpıp, yağı ilave edelim.

Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip, hamuru hazırlayalım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil vererek tepsiye dizelim.

Şayet isterseniz benim gibi üzerine fındık koyabilirsiniz.

175 derecede 20 dakika üzeri çatlayıncaya kadar pişirin.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra, soğuk şerbeti kurabiyelerin üzerine dökelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder