17 Haziran 2016 Cuma

Pişmeyen Pasta




MALZEMELER:


TABANI İÇİN:


3 yemek kaşığı tereyağı
2 paket Yulaflı büskivi
1 su bardağı yer fıstığı (ceviz veya fındıkta kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı pekmez

MUHALLEBİSİ İÇİN:


5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi

ÜZERİ İÇİN:


3 paket bitter çikolata

YAPILIŞI:


Tabanını hazırlayacağımız kaba,  erimiş olan  tereyağını, rondodan geçirilmiş yulaflı büskivileri, pekmezi ve yer fıstığını koyup iyice karıştıralım.  

Hazırlamış olduğumuz karışımı  kelepçeli kalıbınıza dökelim. Üzerine bastırarak  sıkıştırıp düzleyin. Buzdolabına kaldırıp soğuması için bekleyin.

Muhallebisi için; sütü bir tencereye koyun. Üzerine irmiği ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Koyulaşıncaya kadar kırıştırmaya devam edin.
Piştikten sonra altını kapatıp, hindistan cevizini ekleyelim

Soğuyan tabanı buzdolabından çıkarıp muhallebiyi üzerine döküp düzleyin. 
Sonrasında tekrar soğuması için buzdolabına koyun. 

Üzeri için; çikolataları benmari usulü eritip, pastanın üzerine dökerek donması için buzdolabına koyun.

Pasta üzerindeki çikolata yarı donmuş haldeyken bozdolabından çıkarıp, keselim.
Çünkü çikolata tamamen donarsa pastayı keserken  kırılmalar oluyor.

Tekrar dolaba kaldırıp, iyice donunca servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder