MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 adet kayısı
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Yumurta, süt ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpınız.
Tereyağla kek kalıbını yağladıktan sonra, soğuk olarak karşıma ilave ediniz.
Kabartma tozu ile elenmiş unu da karışıma ilave ettikten sonra en son kayısıları katınız ve karıştırınız. Üzerine iri dövülmüş cevizleri serpiniz.
Kayısılı kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltarak, önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 35-40 dakika pişiriniz.
Ilık olunca kek kalıbından çıkartarak servis tabağına alınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder