15 Haziran 2016 Çarşamba

Dokuz Kaşık Tatlısı



MALZEMELER:


9 yemek kaşığı sıvı yağ
9 yemek kaşığı süt
9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:


7 kaşık şeker
3 su bardağı süt

YAPILIŞI:


Kek malzemelerini bir kabın içerisine koyun iyice karıştırın.
Hazırlamış olduğumuz keki  kare borcamı yağlayarak dökelim. 

170 derecede ısıttığınız fırında, üzeri kızarıncaya  kadar 40-45 dakika pişirin.

Kekimiz fırında pişerken, başka bir tencerede şeker ve  sütü kaynatın.
Ilık kekin üzerine ılık şerbet dökülür.

Üzerini krem şanti,  hindistan cevizi veya çikolatalı sosla da süsleyebiliriz.
Yazın yanında dondurmayla servis yapabiliriz. Çok hafif bir tatlı oluyor.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder