MALZEMELER:
4 Adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nisaşta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 pk kabartma tozu
1 paket vanilya
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
1 paket kakaolu krem şanti1 paket krema (soğuk olacak. Süt yerine krema kullanarak çırpılacak)
ARASINI ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı sütÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
1 paket kakaolu pasta kreması (üzerindeki tarife göre hazırlanacak)YAPILIŞI:
Bir kabın içine yumurtayı, sıcak suyu koyalım köpürene kadar çırpalım.
İçine toz şekeri ilave edip, çırpmaya devam edelim.
Sonra kakaoyu, vanilyayı, nişastayı ve yağı koyalım ve karıştıralım.
Una kabartma tozunu ilave edip, hamura eleyerek koyalım. Tahta kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış, unlanmış 24 cm.lik kek kalıbına dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan pasta kekini, enine ortadan ikiye keselim.
Önce alt tabanını sütle ıslatalım. Ortasına hazırlamış olduğumuz ara kremayı sürelim.
Pasta kekinin ikinci parçasını da sütle ıslattıktan sonra, kremanın üzerine kapatalım.
Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
Pastanın her yanını kaplayalım.Üzerini İstediğimiz şekilde süsleyebiliriz.
Buzdolabında 5-6 saat soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder