MALZEMELER:
1 kg taze yeşil Girit kabağı
200 gram dana kıyması
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet taze yeşil biber
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru nane veya taze nane de olabilir
1 kahve fincanı pirinç
Tuz
YAPILIŞI:
Kabakları temizleyelim ve yıkayalım.Küçük küp küp doğrayalım.
Yemeği yapacağımız tencereye zeytinyağını koyalım içine de yemeklik doğradığımız
soğanı, taze biberi ve küçük doğradığımız sarımsağı ilave edip,hafif sarartalım.
Daha sonra kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekinceğe kadar kavuralım.
Üzerine kabakları, kuru naneyi ve tuzu ekleyip, karıştıralım.
Yemeğimiz pişirken bir çay bardağı sıcak su koyabiliriz.Su miktarını kendimize göre
ayarlayalım.Fakat kabak çok su salar dikkate almalıyız.
Yemeğimizi özellikle kısık ateşte pişirelim.
Yoğurt eşliğinde ılık olarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder