MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
KAYISILI PELTE İÇİN:
1/2 kilo kayısı yumuşak
1 çay bardağı su
5 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarını kayısının tadına göre ayarlayalım)
3 yemek kaşığı buğday nişastası
YAPILIŞI:
İrmik, şeker ve sütü tencereye alıp güzelce karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya yakın vanilyayı ve tereyağını ilave edelim.
Koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp biraz daha kaynatalım ve ocaktan indirelim.
Önceden ıslatmış olduğumuz borcama veya kaselere dökelim.
Muhallebimiz soğurken bizde üzerindeki kayısılı pelteyi yapıyoruz.
Bunun için, kayısıları temizleyip tencereye alıyoruz. İçerisine 1/2 çay bardağı suyu, şekeri ilave edip yumuşayıncaya kadar iyice kaynatıp, el blenderden geçiriyoruz.
Ayırmış olduğumuz 1/2 çay bardağı suyla nişastayı ezip, kayısıların üzerine ilave ediyoruz.
Koyulaşıncaya kadar kaynatıp, soğumuş olan tatlımızın üzerine döküyoruz.
Oda sıcaklığına gelince 1-2 saat buzdolabında bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder