15 Haziran 2016 Çarşamba

Kıymalı Havuçlu Lazanya







MALZEMELER:


10 adet  haşlanmamış lazanya (lazanyaların sayısını fırın kabınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı  rendelenmiş kaşar


PEŞAMEL SOSU:


2 yemek kaşığı un (tepeleme)
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı  tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı  karabiber


KIYMALI HARÇ  MALZEMELERİ:


300 gram kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2  yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1/2  çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı


YAPILIŞI:


Önce kıymalı iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. 
Zeytin yağında soğanımızı kavurup üzerine kıymamızı ilave ediyoruz . 
Kıymamızın üzerine havuç rendemizi  ve salçamızı da ekliyoruz. Karıştırıp kapağını kapadıktan sonra bir 10 dakika pişiriyoruz.

Beşamel sos içi;  İlk olarak tereyağımızı tencere alıyoruz, erittikten sonra üzerine unumuzu ilave ederek kavuruyoruz. 
Kavurmuş olduğumuz unun üzerine sütümüzü ilave ederek karıştırıyoruz. 
Malzeme kaynayıp un pişene kadar çırpıcıyla karıştırmaya (yaklaşık 5-6 dakika) devam ediyoruz. Üzerine karabiber ve tuzumuzu da ilave ettikten sonra kaynayan sosumuzun altını kapatıp soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Tepsimizi yağlıyoruz ve beşamel sostan tepsinin tabanını örtecek kadar alıp yayıyoruz.
Üzerine kıymalı harcımızdan koyduktan sonra lazanyalarımızı üzerine kapatıp tekrar beşamel sosu lazanyaların üzerine yayıyoruz ve yine kıymalı harcımızdan koyup üzerine de rende kaşarlarımızı serpiştiriyoruz ve bu işlemleri her katta yapıyoruz.

Son lazanya hamurlarımızı koyup üzerine beşamel sosumuzu yaydıktan sonra rende kaşarlarımızı üzerine serpiştiriyoruz.

200 dereceli  fırında altı üstü kızarana kadar  20-25 dakika kadar pişirip kontrol ediyoruz.

Pişirme süreleri fırından fırına değişebilir. Benim büyük fanlı fırınımda 50 dakikada pişti.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder