15 Haziran 2016 Çarşamba

Akiss Kurabiye



MALZEMELER:


3 Su bardağı un
1/2 Su bardağı nişasta
150 gram tereyağ yumuşak (veya margarin)
1 adet yumurta (sarısı içine,beyazı üzerine)
1 paket çikolatalı bademli puding (istediğiniz pudingi kullanabilirsiniz)
1,5  çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı  pudra şekeri
1 paket kabartma tozu


ÜZERİ İÇİN:


Toz şeker


YAPILIŞI:


Pudra şekeri, sıvı yağ, tereyağ , yumurta sarısını ve çikolatalı bademli pudingi karıştırma kabına alarak, elimiz ile çırpalım.

Un, nişasta ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım .
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.

İstediğiniz şekli vererek önce yumurta beyazına sonra da toz şekere batırıp  yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılan 170 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Hava almayan saklama kaplarında tüketinceye kadar tazeliğini korur.

Afiyet Olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder