10 Haziran 2016 Cuma

Kakaolu Karamelli Kıbrıs Tatlısı


MALZEMELER:


KEKİ İÇİN:


4 yumurta
1 /2 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz (yarısı içine yarısı dışına)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao


ŞERBETİ: 


1 su bardağı şeker
2 su bardağı su


MUHALLEBİSİ: 


1 litre süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 poşet krem şanti
2 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı olarak kullanılır)


ÜZERİ İÇİN:


2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket bitter çikolata (benmari usulüyle eritilmiş olarak kullanılacak)


YAPILIŞI:


Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbeti hazırlayacağımız kaba şekeri koyalım kısık ateşte karıştırmadan şekeri yakalım. Daha sonra içerisine suyu ilave edip, 10 dakika kaynatıp

ılıması için bir kenara koyalım.
Kek için yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana ve koyulaşana kadar çok iyi çırpalım.
Galete unu, kabartma tozu, kakao , hindistan cevizi, cevizi ve vanilyayı birlikte ekleyerek
 kaşıkla karıştıralım ve büyük borcamı yağlayıp dökelim.
170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Ilıyınca ılık şerbeti üzerine kaşıkla eşit şekilde dökelim
Muhallebi için sütü, unu ve şekeri birlikte karıştırarak kaynatalım ve altını kapatalım ılıması için bekletelim. 

Krem şantiyi ekleyip, mikserle iyice çırpalım.
Soğumuş olan kekimizin üzerine düzgünce yayalım.
Üzerini ceviz,hindistan cevizi ve çikolatayla süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder