10 Haziran 2016 Cuma

Hazır Yufkadan Ispanaklı Pırasalı Börek




MALZEMELER:


3 adet yufka

YUFKA HARCI:


1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı  elma sirkesi 
3 yemek kaşığı un
tuz

İÇ HARÇ MALZEMESİ:


250 gram pırasa
250 gram ıspanak
1/2 su bardağı lor peyniri
1 orta boy soğan
tuz
karabiber
pul biber

ÜZERİ İÇİN:


1 adet yumurta
1 çay kaşığı pudra şekeri(kızarması için)

YAPILIŞI:


Öncelikle iç harcımızı hazırlamak için; Ispanakları ve pırasayı  yıkayıp doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayalım .Sıvı yağ bulunan tencereye alıp soğanları pembeleştirelim.
Daha sonra ıspanakları ve pırasayı  ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Baharatlarını ilave edip, ocağın altını kapatalım.
Yufkaya sürmek için sıvı yağ, un, sirke ve tuzu birbirine iyice karıştırıp boza kıvamında bir harç hazırlayalım.
Bir adet yufkayı tezgaha serip sıvı yağlı harcı sürelim ortadan ikiye katlayıp, diğer yarım dairenin üzerine serelim ve tekrar yufka harcından sürelim.
Üçgen şeklinde 6 parçaya ayıralım. 
Her parçanın  geniş olan kısmına istediğimiz kadar  ıspanaklı, pırasalı harcı  koyup, sigara böreği gibi saralım. 
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirip, pudra şekeriyle karıştırılmış yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder