MALZEMELER:
3 adet yufka
YUFKA HARCI:
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı un
tuz
İÇ HARÇ MALZEMESİ:
250 gram pırasa
250 gram ıspanak
1/2 su bardağı lor peyniri
1 orta boy soğan
tuz
karabiber
pul biber
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pudra şekeri(kızarması için)
YAPILIŞI:
Öncelikle iç harcımızı hazırlamak için; Ispanakları ve pırasayı yıkayıp doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayalım .Sıvı yağ bulunan tencereye alıp soğanları pembeleştirelim.
Daha sonra ıspanakları ve pırasayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Baharatlarını ilave edip, ocağın altını kapatalım.
Yufkaya sürmek için sıvı yağ, un, sirke ve tuzu birbirine iyice karıştırıp boza kıvamında bir harç hazırlayalım.
Bir adet yufkayı tezgaha serip sıvı yağlı harcı sürelim ortadan ikiye katlayıp, diğer yarım dairenin üzerine serelim ve tekrar yufka harcından sürelim.
Üçgen şeklinde 6 parçaya ayıralım.
Her parçanın geniş olan kısmına istediğimiz kadar ıspanaklı, pırasalı harcı koyup, sigara böreği gibi saralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirip, pudra şekeriyle karıştırılmış yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder