MALZEMELER:
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar ılık su (gerekirse)
İÇ HARCI İÇİN:
1/2 Kilo ıspanak
1 kuru soğan
250 gram lor peyniri
2 Adet yumurta
tuz,karabiber
sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
100 gram tereyağı (piştikten sonra kenarlarına sürülecek)
YAPILIŞI:
Un hamur yoğurma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır.
Havuza maya, süt ve toz şeker koyarak mayayı eritelim.
Daha sonra yoğurt , sıvı yağ ve diğer malzemeler konularak karıştırılır.
Gerekirse ılık su ilavesiyle hamur yoğrulur.
Hazırlanan hamur 10 dakika mayalandırılır.
Bu sırada iç harç hazırlanır. Ispanaklar temizlenir, soğanla birlikte doğranır bir kaba alınır.
İçine lor peynirini, 2 adet yumurtayı tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırılır.
Bu sırada mayalanmış hamur portakal büyüklüğünde bezeye ayrılır. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır.
Hazırlamış olduğumuz iç üzerine yayılır. Kenarları içe doğru kıvrılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine tereyağ sürülür.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder