MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İÇ HARCI:
500 gr ıspanak
1 adet büyük soğan
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
200 gram lor peyniri veya beyaz peynir
ARA KATLARI İÇİN:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Önce iç harcını hazırlamakla başlıyoruz.Ispanaklar temizlenip yıkanır ve doğranır.
Küçük yemeklik doğranan soğan ilave edilir.
Daha sonra peyniri, tuz ve karabiber ilave edilip, karıştırılır.
Tereyağ sıvı yağ ile birlikte eritilir, ılımaya bırakılır.
Bir kapta un ve tuz karıştırılır. Ortası açılır ve yavaş yavaş ılık su ilave edilir.
Hamur iyice yoğurulur. Hamur ikiye bölünür. Her bir parçası 15 bezeye kadar ayrılır.
Küçük bezeler tabak boyutunda açılır.Açtığımız her bezenin arasına birer kaşık yağ karışımı sürülür, üst üste dizilir.
En üsteki bezeye yağ sürülmez. Diğer kalan büyük beze de küçük bezelere ayrılıp aynı işlemler uygulanır.
Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılıp bir tanesi yağlanan tepsiye serilir.
Üzerine ıspanaklı harç eklenir. Üzerine açılan diğer hamur da serildikten sonra börek dilimlenir.
Kalan yağ karışımı üzerine eklendikten sonra 30 dakika buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıkardıktan sonra 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir.
Böreği birgün önceden hazırlayıp buzdolabına kaldırın, ertesi gün pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder