MALZEMELER:
1/2 kilo tel kadayıf
250 gram tereyağ
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
ŞURUBU:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Kadayıfı bir tepsi içine alalım. Eritmiş olduğumuz tereyağını tepsiye boşaltalım.
Kadayıfla birlikte iyice harmanlayalım. Kadayıfın yarısını ayıralım.
Tepside kalan kadayıfı iyice bastıra bastıra tepsiye yayalım.
Üzerine cevizi serpelim. Ayırmış olduğumuz kadayıfı da üzerine serelim.
Yine iyice bastırarak sıkıştıralım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirelim.
Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şurubu dökelim.
Künefenin biraz kıtır olmasını istiyorsanız her ikisi de ılık olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder