MALZEMELER:
PANDİSPANYA:
5 yumurta
4 fincan şeker
3 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fincan yoğurt
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ARASINA VE ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN :
1 paket vanilyalı krem şanti (içinde 2 poşet var)
1 poşet kakaolu krem şanti (1/2 su bardağı soğuk süt)
2 paket krema
Pasta süsleri
KATLARI ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara koyalım.
Beyazına bir fiske tuz ve 2 fincan şeker ilave edilerek köpürüp kabarana kadar çırpıyoruz.(kabı ters çevirince akmayacak)
Sarılarına kalan 2 fincan şekeri ekliyoruz, yine iyice çırpıyoruz (şeker erimeli krema kıvamına gelmeli)
Önce kaynar su, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kuru malzemeler elenerek sarıların olduğu karışıma eklenir ve tahta kaşık ile yavaşça karıştırılır.
Daha sonra da yumurta akları bu karışıma azar azar ilave edilerek, söndürmeden bir karışım olması sağlanır.
Yağlayıp, unladığımız kelepçeli kalıba veya istediğimiz kalıba dökülerek (175 derece de 45-50 dakika pişirilir (pişme süresi farklılık gösterir, kürdan testi yapılmalı)
Pandispanyamız pişerken bizde arasına sürmek için kremamızı hazırlayalım.
Bir paket vanilyalı krem şantiyi iki paket kremayla iyice çırpıyoruz.
Bir poşet kakaolu krem şantiyi de sütle çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.
Pandispanyamız pişince fırından alınır. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, istediğimiz gibi pastada kullanabiliriz.
Ben pandispanyayı ortadan ikiye kestim. Her iki katıda sütle ıslattım. Daha sonra hazırlamış
olduğum vanilyalı kremayı ortaya ve pastanın üzerinde kullandım.
Kakaolu kremayı ve pasta süslerini de pastanın en üzerinde süslemede kullandım.
Pastamızı bir gün önceden yaparsak ertesi gün daha güzel olur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder