MALZEMELER:
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
1/2 su bardağı sıvı yağ
Nişasta yeteri kadar
İÇERİSİ İÇİN:
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
100 gram tereyağ
YAPILIŞI:
Önce hamur yoğuracağımız kaba ılık süt, şeker ve kuru mayayı ilave edip, iyice eritiyoruz.
Daha sonra içerisine sıvı yağ, tuz ve elenmiş unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur
yoğuruyoruz.
Hamurumuzun üzerini örtüp bir kenarda bekletelim. Bu sırada bizde iç malzemesini hazırlayalım.
Haşhaşı sıvı yağla iyice karıştırıyoruz.
Dinlenmiş hamuru bezelere ayıralım Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde
açıp, üzerini bol nişasta serpelim. İki grup oluşturalım.
Önemli olan üst üste koyduğumuz bezelerin arası bol nişastalı olsun. Daha sonra bir grup bezeyi alıp merdaneyle veya oklavayla açıyoruz. Üzerine haşhaşı sürüp, toz şeker serpiyoruz.
İki parmak genişliğinde boyuna şeritler kesiyoruz. Kesmiş olduğumuz şeritleri kendi etrafında döndürerek gül şeklinde sarıyoruz.
Yağlamış olduğumuz tepsiye diziyoruz.
Haşhaşlı gül lokumlarımızın üzerine bir çay kaşığı kadar tereyağ koyup, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder