14 Haziran 2016 Salı

El Açma Mayalı Nişastalı Kolay Börek



MALZEMELER:



1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un


ARASINA SÜRMEK İÇİN:


1 su bardağı sıvı yağ
Nişasta yeteri kadar


İÇERİSİ İÇİN:


2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
200 gram lor peyniri (böreğinizde istediğiniz içi kullanabilirsiniz)


ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:


1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ




YAPILIŞI:



Önce hamur yoğuracağımız kaba ılık süt, şeker ve kuru mayayı ilave edip, iyice eritiyoruz.

Daha sonra içerisine sıvı yağ, tuz ve elenmiş unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur
yoğuruyoruz.

Hamurumuzun üzerini örtüp bir kenarda bekletelim. Bu sırada bizde iç malzemesini hazırlayalım.

Patatesleri lor peyniriyle karıştıralım.

Dinlenmiş hamuru bezelere ayıralım 18 adet beze oldu. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde
açıp, üzerini bol nişasta serpelim. 9 lu iki grup oluşturalım.
Önemli olan üst üste koyduğumuz bezelerin arası bol nişastalı olsun. Daha sonra bir grup bezeyi alıp merdaneyle veya oklavayla böreği pişireceğimiz tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Yağlamış olduğumuz tepsiye koyuyoruz.

Üzerini biraz sıvı yağ gezdirip içimizi koyuyoruz. İkinci gruba da aynı işlemi uyguluyoruz.
İçin üzerine koyuyoruz. Böreğimizi istediğimiz şekilde kesiyoruz.

Arasına sürmek için ayırdığımız sıvı yağı kestiğimiz yerlerden böreğe döküyoruz.

Yumurta sarısını sıvı yağla karıştırıp, böreğimizin üzerine sürüyoruz.

Böylece 18 katlı böreğimizin yapım aşaması tamamlanmış olur.

180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar böreğimizi pişirelim.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder