MALZEMELER:
1 kilo somon balığı dilimlenmiş
2 adet orta boy domates
2 adet kuru soğan
MARİNE ETMEK İÇİN:
1 fincan zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1/2 limon suyu
2 çay kaşığı tuz (tuz miktarını kendinize göre ayarlayın)
10-15 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Dilimlenmiş balıkları önce yıkıyoruz. Sularının süzülmesi için bir kenarda bekletiyoruz.
Marine etmek için, derin bir kapta zeytinyağı, karabiber, limon suyu,iki çay kaşığı tuz,
bir diş sarımsağı ve ince ince doğradığımız maydanozu iyice çırparak
marine sosunu hazırlıyoruz.
Somon balıklarını sosa bulayarak 1-2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.Bekletme
süresi ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur.
Somon balığını pişireceğimiz tepsiyi hafifçe yağlıyoruz. Tepsinin en altına halka halka
doğradığımız soğanları yerleştirip, sosa yatırılmış balıklarımızı koyuyoruz.
Domatesleri ortadan ikiye keselim ve balıkları yatırmış olduğumuz sosu da tepsideki
balıkların üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Ben balıkları pişirirken ilk 20 dakika tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapattım.
Daha sonra üzerini açarak pişirmeye devam ettim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder