13 Haziran 2016 Pazartesi

Marmelatlı Epilpay







MALZEMESİ :



3 su bardağı un
125 gram tereyağ veya margarin

2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 kaşık limon suyu veya yoğurt suyu
2 çay bardağı şeker
4 Kaşık marmelat
1 adet yumurta sarısı üzerine, beyazı hamura konulacak
1/2 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

2 yemek kaşığı damla çikolata (isteğe bağlı kullanılacak)


YAPILIŞI :




Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, tereyağını, limon suyunu, kabartma tozunu ve şekerini koyup, karıştırınız


Elemiş olduğumuz unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur yapınız. 


Hazırlamış olduğumuz hamurun 1/4 parçasını ayırınız.

3/4'lük kısmını, 20-25 cm. çapındaki kalıba, aynı kalınlıkta yayınız. 

Marmelatı üzerine iyice sürünüz. Onun üzerine cevizi ve damla çikolatayı serpiniz.


Ayırdığınız hamuru kalem inceliğinde yuvarlayıp çubuklar haline getiriniz .

Çubukları kafes şeklinde hamurun üzerine dizip şekil verelim. 

Çubukların üzerine yumurta sarısı sürünüz. 


Orta ısılı fırında pişiriniz. 

Soğuduktan sonra keserek servis yapınız.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder