22 Temmuz 2017 Cumartesi

Patates Püresi Yatağında Şiş Köfte






MALZEMELER:


750 gram  kuzu dana karışımı kıyma
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1-2 dilim bayat ekmek içi
1 küçük çay bardağı süt (ekmekleri ıslatmak ve kıymanın kıvam alması için kullanılır)
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı kuru kekik
Kimyon yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber yeteri kadar (baharatları istediğiniz kadar kullanmalısınız)
Tahta şiş



PATATES PÜRESİ İÇİN:

6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:


Soğanları ve sarımsakları soyup rendeleyin. Ekmek içini sütle ıslatın avucunuzun içinde sıkın ve ufalayın.
Kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine rendelediğiniz soğan ve sarımsakları, ekmek içini, yumurta, tuz, kimyon, kekik ve karabiberi ekleyerek yoğurun.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp, şişlere geçirin. Avucunuzun içinde, astırıp yuvarlayarak şişin boyuna göre uzatın. Hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra 2 yemek kaşığı tereyağ koyduğumuz tavada çevirerek kızartın.

Köftelerimizi pişirirken haşlamış olduğumuz patateslerle püre yapımına geçelim. Bunun için patateslerin kabuklarını soyduktan sonra püre ezeceği veya çatalla güzelce eziyoruz.
Tencerede tereyağını eritip, ezmiş olduğumuz patatesleri ve sütü ilave ediyoruz. Patatesleri sütü çektiriyoruz. Hemen içine kaşar rendesini koyarak karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp, bir kenarda bekletiyoruz.
Pilav, patates püresi, yeşillikler ve yoğurdun yanında istediğiniz şekilde servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder