15 Mart 2017 Çarşamba

Muhallebili Elma Tatlısı



MALZEMELER:


5 adet elma (tercihen golden elma)
10 yemek kasığı seker
2 su bardağı su
10 adet petibör bisküvi

MUHALLEBİSİ İÇİN:


1 litre süt
4 yemek kaşığı toz seker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
50 gram tereyağ (1 yemek kaşığı tereyağ 15 gramdır)
1 poşet krem şanti


İÇİ İÇİN:

1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kuş üzümü


YAPILIŞI:


Öncelikle elmaları ikiye bölün ve soyun ve ortasındaki çekirdekleri temizleyin. Genişce bir tencereye açık kısımları alta gelecek şekilde dizin her birinin üzerine 1 yemek kaşığı seker dökün.
Elmaların yarısına gelecek şekilde suyu ekleyin ve 4 dakika kadar kaynatın. Daha sonra ters çevirip, diğer yüzünü de 4 dakika kaynatın. Burada dikkat edilmesi gereken elmaların çok fazla pişmemesi gerekir. Ocağın altını kapatıp, bir kenarda bekletelim.

Elmaların içini koyacağımız malzemeyi hazırlayalım. Bunun için ceviz, tarçın ve kuş üzümünü karıştırıp, elmaların içine dolduralım. Üzerini bisküvi ile kapatın ve bisküviler altta kalacak şekilde tepsiye dizin.

Muhallebi için; tereyağ ,vanilya ve krem şanti  hariç diğer malzemeleri sütün içine ilave edip, güzelce karıştırın ve pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve tereyağını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Muhallebimiz ılıyınca içine krem şantiyi ilave edip, güzelce çırpalım.

Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi elmaların üzerine eşit miktarda boşaltalım. İstediğimiz gibi süsleyerek soğuduktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder