MALZEMELER:
1 paket kedi dili
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker.
1/2 su bardağı toz şeker.
MUHALLEBİSİ İÇİN:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker (şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker (şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN:
Kakao yeteri kadar
YAPILIŞI:
Tatlımızın yapılışına şerbetini hazırlamak başlayalım. Bunun için, su ve toz şeker, bir tencereye koyulup karıştırılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Biraz kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve ılıması için bir kenarda bekletilir.
Şerbet ılıdıktan sonra kedi dili bisküvileri şerbete batırılıp, hemen çıkartılır. Şerbetle ıslatılan kedi dili bisküvileri, bir tepsi içerisine yan yana dizilir.
Muhallebisini hazırlamak için, gerekli olan vanilya ve tereyağı haricindeki malzemeler, tencere içerisine konulur. Çırpıcı ile pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerinde sürekli karıştırarak, kaynayıp koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir. İçerisine vanilya ve tereyağ ilave edilip, karıştırılır ocaktan alınır.
Pişirilen muhallebi, kedi dili bisküvilerinin üzerine dökülüp, yaydırılır. Soğuyunca buzdolabına kaldırılır.
Üzeri istenilen şekilde süslenip, servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder