MALZEMELER:
1 kilo şevket-i bostan
1/2 kilo kuzu eti
Zeytinyağı yeteri kadar
1 adet limonun suyu
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Şevket-i bostanlar yapraklarından temizlenir. Kalan beyaz odunsu kısımlar istediğiniz büyüklükte parçalara ayrılır. Kuzu etleri yemeklik doğranmış soğanlarla birlikte tencereye konarak zeytinyağında kavrulur.
Şevket-i bostan kavrulan etlere eklenip birlikte kavrulur. Tencereye malzemelerin üzerini geçecek kadar su eklenip pişene kadar ağzı kapalı olarak orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Çukur bir kasede un, limon suyu ve tuz ile terbiye hazırlanıp, pişmekte olan şevket-i bostana yavaş yavaş ilave edilir. Terbiyesiyle birlikte kaynaştırılıp, pişen yemek ocaktan alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder