13 Mart 2017 Pazartesi

Sütlü Şambali Tatlısı





MALZEMELER:


1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
yer fıstığı yeteri kadar

ŞERBETİ İÇİN:


3 su bardağı şeker
3 su bardağı su 
1/4 limon suyu

YAPILIŞI:


Şeker, süt, irmik, un ve kabartma tozu karıştırılarak orta boy yağlanmış tepsiye dökülür. 

Kabukları soyulmuş fıstıklar istediğimiz şekilde malzemenin üzerine sıralanır.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına konulur. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Tatlımızın üzeri hafifçe pembeleşmeye başlayınca şurubunu hazırlayalım. Tatlımızın üzeri kızarınca fırından çıkaralım. Hazırlamış olduğumuz sıcak şurubu tatlımıza dökelim. Her ikisinin de sıcak olması gerekiyor. 

Şambalimiz soğuyunca istediğimiz şekilde kesip, tarçın dökerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder