MALZEMELER:
4 adet yumurta
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet limon rendesi
Daha sonra kabartma tozuyla elenmiş unu, limon rendesi ve suyunu ekleyip çırpalım. Unu ilave edince çırpma işlemini kısa kesip, yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökelim.
Kekinizi 15-20 dakika sonra kalıptan çıkarıp, servis yapabilirsiniz.
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet limon rendesi
1/2 adet limon suyu
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
YAPILIŞI:
Kek karıştırma kabına 2 su bardağı toz şeker ve 4 tane yumurtayı kıralım ve köpürene kadar çırpalım. Bu karışıma 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
Daha sonra kabartma tozuyla elenmiş unu, limon rendesi ve suyunu ekleyip çırpalım. Unu ilave edince çırpma işlemini kısa kesip, yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökelim.
Üzerine iri çekilmiş cevizimizi ve damla çikolatayı serpip,çatal yardımıyla hafifçe karıştırın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına kek hamurumuzu koyalım. Benim fırınıma göre yaklaşık 50 dakikada pişti. Pişme süresini sizde fırınınıza göre ayarlamalısınız.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına kek hamurumuzu koyalım. Benim fırınıma göre yaklaşık 50 dakikada pişti. Pişme süresini sizde fırınınıza göre ayarlamalısınız.
Kekinizi 15-20 dakika sonra kalıptan çıkarıp, servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder