12 Mart 2017 Pazar

Lavaşlı Bohça Kebabı















MALZEMELER:


LAVAŞ EKMEĞİ İÇİN:

1 tatlı kaşığı yaş maya
4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
2 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
7 çay bardağı un

İÇ HARCI İÇİN:

500 gram kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı kadar mısır
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz

BEŞAMEL SOS İÇİN:


2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri

ÜZERİ İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


YAPILIŞI:


Yemeğimizin yapımını lavaş yaparak başlayalım. Hazır lavaşta kullanabilirsiniz.
Hamur yoğuracağımız kaba lavaş malzemeleri katılıp yoğurulur ve 10 beze yapılıp açılır. Kızgın tavada yağsız olarak pişirilir. Her pişen lavaş üst üste temiz bir poşete konur ki yumuşacık kalsın. Arzu eden ince lavaş ekmeği isterse 12 beze yapılır. Bohça kebabında sadece 6 adet lavaş kullandım. Diğerlerini daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırdım.

İçi harcı için; tencereye tereyağ ekleyip, etleri koyun. Etler suyunu salmaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp, içerisine havucu ilave edin. Etin suyunu çekene kadar pişirin. Tamamen suyunu çeken etlerin üzerine doğranmış soğanı, kırmızı biberi, yeşil biberleri,sarımsakları ve salçayı ilave edip, soteleyin. En son olarak domatesleri, karabiberi ve tuzu ilave edin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirip, ocaktan alalım.
Yemeğinizin daha çabuk olmasını isterseniz. Bunun için etleri daha önceden düdüklü tencerede pişirip, diğer malzemeleri de ilave edip, birbiriyle ocakta kaynaştırarak da hazırlayabilirsiniz.

Beşamel sosu için; tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edin ve kısık ateşte unun rengi biraz dönene kadar kavurun. Sonra sütü ilave edip, el çırpıcısı ile unun topaklanmasına izin vermeden hızlıca karıştırın. Daha sonra tuzu ve karabiberi ilave ederek pişirin.

Şimdi yemeğimizin hazırlanışına geçelim. Bunun için orta boy bir kaseye lavaşlardan birini alıp serin. Lavaşın tam ortasına etli harçtan koyup, kaşıkla üzerini düzleyin. Kenarlarını orta kısma doğru toplayarak etli harcın üzerini kapatın. İçini doldurduğumuz krepleri ters çevirerek tepsiye dizin. Bütün lavaşlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.

Her bohçanın üzerine beşamel sos dökün. Sosun üzerine büyükce bir dilim kaşar peyniri koyun.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında sosu ve kaşar peynirleri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkan bohçaların üzerine tereyağlı sos dökün ve servis yapın. Tereyağlı sosu döküp dökmemek isteğinize bağlıdır. Sos dökmeden de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder