9 Mart 2017 Perşembe

Kolay Kırmızı Lahana Turşusu







MALZEMELER:


1 adet orta boy mor lahana
1 yemek kaşığı iri tuz (normal tuz da kullanılabilinir)
1 su bardağı elma sirkesi (üzüm sirkesi de kullanılabilinir)
Su

YAPILIŞI:


Mor lahana yıkayıp, yapraklarına ayırmadan ince ince kıyılır.

Bir kap içerisine alınıp, 1 yemek kaşığı tuz ile iyice ovulur ve bu şekilde 10-15 dakika dinlendirilir.

Dinlenen mor lahananın tuzu yıkanır. Daha sonra saklayacağımız cam kaba doldurulur.

Kabın üzerine 1 su bardağı elma sirkesi, yeteri kadar tuz ve lahanaların üzerine çıkacak kadar içme suyu ilave edilir. En üste de 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ konulur.

Ağzı sıkı sıkı kapatılıp, buzdolabında 2-3 gün dinlendirilir. Buzdolabında ağzı sıkıca muhafaza edildiğinde 3 hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder