MALZEMELER:
2 su bardağı maş fasulyesi (1 gece önceden ıslatılmış)
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
3-4 adet taze soğan
5-6 adet kornişon turşu
2 adet salatalık
Mor lahana yeteri kadar
2-3 yaprak marul
1 çay bardağı haşlanmış mısır
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı haşlanmış mısır
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Limon
Tuz
kırmızı pul biber
Tuz
kırmızı pul biber
Karabiber
SÜSLEME İÇİN:
Turp
Maş fasulyesini yıkayın ve üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyarak orta ateşte 15 dakika kadar haşlayın. Ocağın altını kapatmadan önce yumuşayıp, yumuşamadığını bakın.
YAPILIŞI:
Maş fasulyesini yıkayın ve üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyarak orta ateşte 15 dakika kadar haşlayın. Ocağın altını kapatmadan önce yumuşayıp, yumuşamadığını bakın.
Fasulye kaynarken piyaza koyacağımız yeşillikleri ve diğerlerini ince ince kıyın.
Pişen fasulyeyi süzüp soğutun. Daha sonra doğradığınız malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın fasulyeyi ilave edip, iyice harmanlayın.
Ayrı bir yerde zeytinyağı, tuz, sirke, nar ekşisi ve limon suyunu iyice çırparak sosunu hazırlayın. Hazırlamış olduğumuz sosu salatanın üzerinde gezdirin, tekrar karıştırın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder