MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1,5 su bardağı şeker
1 adet kabartma tozu
3,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta akıSusam yeteri kadar
YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırılır.
Üzerine kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Kurabiye hamurundan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve yumurta akına batırılıp, susama bulanır. Hazırlamış olduğumuz kurabiyeler yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder