3 Mart 2017 Cuma

Kabartma Tozsuz Kelebek Kurabiye








MALZEMELER:


3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı ince öğütülmüş fındık veya ceviz
Un aldığı kadar



ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri yeteri kadar


YAPILIŞI:


Kurabiye hamurunu yoğuracağımız bir kaba  tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilya ilave edilerek, çırpma teli veya elimizle iyice karıştırılır. 


Nişasta ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Azar azar un ekleyip, tekrar karıştırmaya devam edilir. Karıştırılamayacak bir kıvama geldiğinde hamur yoğrulur. Hamurun kıyır kıyır olma özelliği kaybolmaması için kurabiye hamurunu çok seri şekilde yoğurmalıyız.

Daha sonra hamuru istediğimiz kadar parçalara ayırıp, kalıpla veya elle şekil verilip (ben kelebek şeklinde kalıp kullandım) yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder