16 Mart 2017 Perşembe

Fındık Lahmacunun Evde Yapımı







MALZEMELER:

İÇ MALZEMESİ:

400-500 gram kıyma (kuzu veya dana olabilir)
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
3-4 adet taze biber
1 tatlı kaşığı Karabiber
Tuz

HAMURU İÇİN:

1.5 su bardağı ılık su + süt karışımı
1/2 paket yaş maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:


Lahmacunumuzun yapımına  hamurumuzu hazırlamakla başlayacağız. Bunun için hamur yoğurma kabına bir miktar unumuzu döküp, ortasını acıyoruz. İçerisine ılık su, süt karışımını döküp, mayayı ve şekeri ilave edip, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerine streç filmle kaplayıp, dinlenmeye alacağız.

Hamurumuz dinlenirken iç harcın hazırlanmasına geçeceğiz. İç harç için Kuru soğanı küçük küçük doğrayacağız veya rondodan da geçirebilirsiniz. Harcını hazırlayacağımız kaba kıymayı koyalım. Bunun üzerine kuru soğanı, küçük küçük doğranmış biberi, karabiberi, sarımsağı ve tuzu ve 1/2 çay bardağı suyu ilave edip, güzelce karıştıralım. Ben malzemeyi ikiye ayırdım. Yarısını domatessiz yaptım. Diğer yarısını da domates ilave edip, tekrar karıştırıyoruz. 

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp, tekrar yoğurun. Hamuru küçük küçük bezelere ayırın. İlk bezenizi tezgahı unlayarak bıçak sırtından biraz daha kalın olacak şekilde yuvarlak açın. Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt serin veya unlayın yuvarlakları aralıklı olarak dizin. Üzerine yeteri kadar lahmacun içinden koyup, kaşığın tersi ile yayın. Önceden ısıtılmış 300 derece kızgın fırında pişirin. Üzerinin malzemesi pişmişse fırından çıkarabilirsiniz. Ben bir kısmının üzerine kaşar peyniri koyarak, kaşarlı fındık lahmacunu yaptım. Bunun için lahmacunlar piştikten sonra kaşar peyniri koyacaksınız ve tekrar fırına süreceksiniz. Eriyince çıkarın. Çıkan fındık lahmacunların kenarlarına tereyağ ile yağlayınız. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder