MALZEMELER:
16 adet iri lahana yaprağı
2 adet kuru soğan
200 gram kuşbaşı et veya kıyma
1 su bardağı sıcak su
1 diş sarımsak
3 çay bardağı pirinç
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu, nane
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Lahana yapraklarını diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları temizleyip yemeklik doğrayın. Sarımsakları soyup, ezin. Yeşillikleri temizleyip, kıyın. Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Bunları bir kenarda bekletin.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp, eti veya kıymayı ilave edin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanları ve sarımsakları ekleyip, pembeleşene kadar soteleyin. Domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Kıyma kullanacaksanız kavruluncaya kadar pişirin. Pirinci,yeşillikleri, tuz ve karabiberi ekleyip, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
Lahana yaprağını çorba kepçesinin içine kenarları dışa taşacak şekilde serip, pirinçli harcı ilave edin. Lahananın dışa sarkan uçlarını üste doğru kapatıp, bohça gibi sarın. Lahanalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Bohçaları fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin.
Salçayı kalan suda ezip, bohçaların üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Ocakta da kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirebilirsiniz. Fakat fırında daha kokulu oluyor.
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI:
Lahana yapraklarını diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları temizleyip yemeklik doğrayın. Sarımsakları soyup, ezin. Yeşillikleri temizleyip, kıyın. Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Bunları bir kenarda bekletin.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp, eti veya kıymayı ilave edin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanları ve sarımsakları ekleyip, pembeleşene kadar soteleyin. Domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Kıyma kullanacaksanız kavruluncaya kadar pişirin. Pirinci,yeşillikleri, tuz ve karabiberi ekleyip, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
Lahana yaprağını çorba kepçesinin içine kenarları dışa taşacak şekilde serip, pirinçli harcı ilave edin. Lahananın dışa sarkan uçlarını üste doğru kapatıp, bohça gibi sarın. Lahanalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Bohçaları fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin.
Salçayı kalan suda ezip, bohçaların üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Ocakta da kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirebilirsiniz. Fakat fırında daha kokulu oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder