MALZEMELER:
1 kilo kabak
300 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti
1 büyük soğan
300 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane veya 5-6 dal taze nane
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3-4 adet taze biber
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3-4 adet taze biber
2-3 adet kırmızı biber
ÜZERİ İÇİN:
Yoğurt
Dereotu
Sarımsak
Dereotu
Sarımsak
YAPILIŞI:
Öncelikle yemeğimizin yapımına etimizi düdüklüde veya tencerede pişirerek başlayalım. Pişirdiğimiz eti bir kenarda bekletelim.
Kabaklar ikiye bölünür ve içleri oyulur. Soğanlar ve biberler küçük küçük yemeklik doğranır. İç malzemesini hazırlayacağımız tavaya soğanlar ve biberler konur ve hafifce sarartılır. Daha sonra içine kabaklardan oyarak çıkardığımız malzemeyi ve eti ilave edip, karıştırıyoruz. Kabaklar suyunu çekince içine baharatları koyup, ocağın altını kapatıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz içi oyulmuş kabaklara dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. Kabakların yarısına gelecek şekilde ılık su koyup, tabakla kapatıyoruz. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılır pişmesi beklenir. Sade veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder