MALZEMELER
14 adet lazanya yaprağı (mini fırın tepsisine göre)
İÇ MALZEMESİ:(BOLONEZ SOSU)
300 gram kıyma
1 paket mantar (kesilmiş)
3 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük boy soğan
1 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz yeteri kadar
3 yemek kaşığı un (silme)
3 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
Tuz yeteri kadar
Kaşar peyniri yeteri kadar
Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım. Tencereye yemeklik doğranmış soğan alın. Tereyağını ekleyip renkleri hafif sararıncaya kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Sarımsak, doğranmış mantar ve rendelenmiş domatesi ilave edin. Orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Suyunu çekince ocağı kapatın.
Beşamel sos için ; Tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ekleyin 2-3 dakika kavurup sütü ilave edin. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Altını kapatıp, tuzu ve karabiberi atın ve bir kenarda bekletin.
Mini fırın tepsisine önce bir kepçe beşamel sos döküp tabana yayın. Daha sonra kıymalı içten koyun üzerine de peynir rendesi serpip, lazanya yapraklarını sosun üzerine yan yana dizin. Tekrar lazanyaların üzerine beşamel sos ve iç harçtan serpiştirin. Yeniden peynir rendesi serpip, lazanya yaprakları dizin. Lazanyalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Sadece en üste beşamel sos ve rendelenmiş peyniri serpiştirin. Toplamda üç kat oldu.
Fırın tepsisinin üzerini yağlı kağıt, onun üzerine de alüminyum folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında 45 dakika fırında pişirin.
Pişip pişmediğini çatalla kontrol edelim. Pişme süresi fırından fırına değişebilir.
Pişince üzerini açıp, peynirler hafif kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
3 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük boy soğan
1 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz yeteri kadar
BEŞAMEL SOS İÇİN:
3 yemek kaşığı un (silme)
3 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
Tuz yeteri kadar
ÜZERİ İÇİN:
Kaşar peyniri yeteri kadar
YAPILIŞI:
Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım. Tencereye yemeklik doğranmış soğan alın. Tereyağını ekleyip renkleri hafif sararıncaya kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Sarımsak, doğranmış mantar ve rendelenmiş domatesi ilave edin. Orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Suyunu çekince ocağı kapatın.
Beşamel sos için ; Tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ekleyin 2-3 dakika kavurup sütü ilave edin. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Altını kapatıp, tuzu ve karabiberi atın ve bir kenarda bekletin.
Mini fırın tepsisine önce bir kepçe beşamel sos döküp tabana yayın. Daha sonra kıymalı içten koyun üzerine de peynir rendesi serpip, lazanya yapraklarını sosun üzerine yan yana dizin. Tekrar lazanyaların üzerine beşamel sos ve iç harçtan serpiştirin. Yeniden peynir rendesi serpip, lazanya yaprakları dizin. Lazanyalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Sadece en üste beşamel sos ve rendelenmiş peyniri serpiştirin. Toplamda üç kat oldu.
Fırın tepsisinin üzerini yağlı kağıt, onun üzerine de alüminyum folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında 45 dakika fırında pişirin.
Pişip pişmediğini çatalla kontrol edelim. Pişme süresi fırından fırına değişebilir.
Pişince üzerini açıp, peynirler hafif kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder