2 Aralık 2021 Perşembe

Tam Buğday ekmeği Tarifi



Tarifi Instagram'da Gör




#tambuğdayekmeği#ekmektariflerim #pratiktarif#enfessunumlar #bread #breadmaking#kesfet#kesfetteyim#kesfetteyiz#guzelgünlerbizibekler4 Malzemeler 4 su bardağı tam buğday unu 2 su bardağı beyaz un (kontrollü ekleyin) 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 2.5 su bardağı ılık su Yapılışı Hamur hazırlayacağınız kaba unu,tuzu koyup, ortasını açın ılık su içine maya ve 1 tatlı kaşığı bal ilavesiyle tahta kaşıkla karıştırın.azar azar un koyup,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. öncelikle hamuru iyi yoğurmak çok önemli ben elle 15 dakika,makina ile 10 dakika yoğuruyorum. Mayalanma işlemi için üzerine streç film sarın ve bez örtüp, 1 saat hamur iki kat oluncaya kadar mayalanır.mayalandiktan şu beş elinizi hafifçe yağlayın havasını aldırın.uzerini kapatıp,tekrar 1 saat mayalanır.Tezgaha un serpip,hamur toparlanır.Uzerini örtüp olduğu yerde 15 dakika dinlendirin.Daha sonra hamuru tekrar katlayın ve Yagli kağıt ile birlikte Kabın içine alıp,Uzerini örtün 30 dakika dinlendirin.Bir kabın içine su koyup, fırının en altına koyun. firinin önceden isıtılmiş olması çok önemli 230 derecede en az 20 dakika önceden çalıştırip pişireceğiniz tencereyi ısıtın.Yagli kağıt ile birlikte hamuru içine koyun. Ekmek hamurunu fırına koymadan önce bıçakla veya jiletle çizik atıp Hafifce un serpin.20 dakika 200 derecede ısıyı 180 dereceye indirin.uzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin firindan çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtüp dinlendirince dışı çıtır çıtır içi yumuşacık oluyor Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder