Tarifi Instagram'da Gör
#mozaikpasta#balkabaklıtarifler #pratiktatlılar#bisküvilipasta #enfestatlılar#yöresellezzetler #kesfet#keşfetteyiz #kesfetteyim#guzelgünlerbizibekler3 Malzemeler: 500 gr balkabağı 2 su bardağı su(haşlama için) 1/2 su bardağı toz şeker(tatlı seviyorsanız şeker miktarını arttırın) 1 paket petibör bisküvi 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz 1/2 su bardağı kuru üzüm 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için: Çikolatalı sos 2 su bardağı süt 3yemek kaşığı toz şeker 1 paket bitter çikolata 2 silme yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı kakao 1tatlı kaşığı tereyağı Tereyağ ve çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırıp,ocağa koyun karıştırarak pişirin yoğunlasinca içine tereyağ ve çikolata ilave ederek karıştırın Yapılışı: Balkabağını tencereye alın üzerine su ve toz şekeri ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız balkabaklarını süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyan kabakları ezin . 1 paket bisküviyi elinizle kırın. İri parçalar halinde doğradığınız cevizleri ve bisküvileri püre haline getirdiğiniz kabaklara katarak karıştırın. Streç film kalıbın içine yayın içine hazırladığınız karışımı döküp, streç filmi kapatın ve dondurucuya kaldırın 4-5 saat kadar donması için bekleyin. Çıkan pastanızın üzerinden folyoyu alın ve 10-15 dakika kadar çözülmesini bekleyerek daha önceden hazırlamış olduğumuz çikolata sosu döküp dilimleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder